För beställningar av föreningskläder - kontakta 3&1
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Team Södermöre
Fotboll

Om Team Södermöre

Team Södermöre är ett samarbete mellan fyra föreningars seniorverksamhet för damfotboll: Ljungbyholm GoIF, Möre BK, IFK Påryd och Tvärskogs IF.

 

Tillsammans bedrivs en gemensam seniorverksamhet under det samlade namnet ”Team Södermöre”. Bildandet av denna gemensamma satsning på damfotboll genomfördes den 10 november 2003.

 

Verksamheten bedrivs idag på samtliga föreningars anläggningar, damfotbollen har på detta sätt fått den unika möjligheten att få ut det bästa av varje förening.

 

Grundförutsättningarna för att skapa intresse för damfotboll är mycket stor. Vi ser i ungdomssektionerna att flera av klubbarna har flicklag som är på väg upp. En redan bra seniorverksamhet byggs alltså på med nya spelare inför varje säsong. 

 

Under säsongen ska spelarna vara ett föredöme för ungdomsspelarna. Vid en till två tillfällen varje år samlas samtliga flicklag i föreningarna för träningsdag. Spelare från seniortruppen leder träningen samtidigt som sektionsledning och tränare har samtal med ungdomsledarna.

 

Verksamheten bygger i första hand på egna förmågor. Grunden för arbetet är att utvecklas till bra fotbollsspelare och samtidigt goda kamrater. Men i och med lagets utveckling så öppnas intresset från spelare i närområdet för att ansluta till laget. En positiv spiral har startats, vi behåller våra egna produkter och duktiga spelare utifrån vill ansluta till vårt lag.

 

Vi ser fram emot säsongen 2023. Truppen ser välbalanserad ut med en stark utvecklingskurva på samtliga spelare från förra säsongen. Vi kommer den här säsongen att ha ett lag i division 3 och ett i division 4. 

 

Eftersom vi har ett rullande schema mellan samarbetsklubbarna gällande var vi spelar våra matcher har turen nu kommit till följande anläggningar 2023:

Under säsongen kommer Tvärskogs IP att vara huvudarena, där spelas huvuddelen av div 3 lagets hemmamatcher samt merparten av träningarna kommer att hållas där. Div 4 laget kommer att spela sina matcher mixat mellan Loverslunden (Möre BK) och Fruskogsvallen (Ljungbyholms GoIF). 

 

Matchställ:  Blå tröjor, blå byxor och blå strumpor.
Reservställ: Gula tröjor, blå byxor och gula strumpor. 

 
Våra sponsorer